Kinderlampen, waarom zijn ze zo speciaal voor thuis

Het is een droom. Je kind is pas een heel korte tijd op deze mooie aardbol. In wezen weet hij of zij nog niks van de wereld daarbuiten. Wat valt er te ontdekken, wat speelt er, wat is belangrijk. Eigenlijk zijn kleine kinderen lege vellen papier waar van alles nog opgeschreven zal worden. De wereld is nog klein, vooral thuis de plek waar je kind de meeste tijd doorbrengt. Natuurlijk maken jullie af en toe een tripje naar de lokale speeltuin of het park. Maar de nabije omgeving van het de kleine is ongetwijfeld het belangrijkste. Deze maakt in de eerste jaren ook het meeste indruk op z’n kleine. Logisch is het dan ook dat de aankleding en interieur die je thuis hebt van enorme invloed kan zijn op zo’n klein ontwikkelend mensje. Hoe de kinderkamer bijvoorbeeld is aangekleed heeft een enorme invloed op hoe een klein meisje of jongen leert en lacht. Licht is hier een bijzonder belangrijke speler in. Hoe het sfeerlicht in zo’n wonderlijke omgeving is bepaalt ook hoe het kind het allemaal ziet. Verlichting zijn daarom de sfeermakers voor je kleine. Met mooie lampen kan er een omgeving gemaakt worden waarin het kind zich fijn en kalm voelt. Hij of zij zal door een wonderlijke omgeving opbloeien. Kortom, de juiste kinderlampen maken je kleine stralen. Het vinden van een speciale kinderlamp is dus heel belangrijk.

Als je een ergens toevallig tegenkomt is het meteen te zien dat het niet voor volwassenen is gemaakt. Immers hebben kinderlampen veelal een fleurige uitstraling. Of het nou een hang- vloer of wandlamp is, deze leuke verlichter zijn perfect voor de kleintjes aangekleed. Bijvoorbeeld, een leuke wandlamp in de vorm van een scheepsboei, uitgevoerd met leuke blauwe en witte tinten. Prima geschikt voor kleine jongens dus. Het laat hen een avontuur op de zeeën inbeelden, waar zij op een grote boot de kapitein zijn. Zo zal het inbeeldingsvermogen van het jongentje gestimuleerd worden. Duizenden verhalen en gedachten over het zeilen over de7 zeeën komen in hem op. Kortom, dit soort lamp is één en al avontuur.

Ten tweede zijn er speelse hanglampen die meer geschikt voor meisjes zijn. Zo heb je lampen in de vorm van een roze bol, afgewerkt met kunststof stroken. Zo krijgt de lamp een speels karakter en past het in zowat elke meisjeskamer. Het is zo een lamp die overal een warme en sfeerrijke beleving neer kan zetten. De kamer voor je meisje zal de uitstraling van een prinsessenpaleis krijgen. over de mooiste sprookjes zal er gedroomd worden. Al om al wordt er met deze mooie hanglamp licht neergezet wat je kind zal doen stralen.

Ook zijn er natuurlijk plafondlampen te krijgen, die vanuit ene hoger perspectief licht over de kamer laten verspreiden. Deze lampen hebben vaak een simpel uiterlijk, zoals hartjes of een ster. Plafondlampen zijn ook erg belangrijk. Immers zal je kleine in het begin van zijn of haar leven vaak nog naar het plafond staren als het in een wieg of klein bedje ligt. Hij of zij zal naar boven kijken en zeer zeker gefascineerd raken door alles wat er daar afspeelt. Een superleuke plafondlamp kan een klein kind dus kalmeren, als hij of zij zich alleen voelt. De lamp zal een leuke en speelse afleiding voor de kleine zijn. Een plafondlamp van roze hartjes bijvoorbeeld kan het kind een fijne en aangename beleving zorgen.

Al om al, kinderlampen zijn erg speciaal voor de ontwikkeling en beleving van je kind. Het zal zorgen voor een fijne en sfeerrijke beleving waarin de kleine helen fantasierijke verhalen mee kan maken. Met de juiste kinderlamp maak je dus een droomomgeving voor een meisje of jongen, waarin de mooiste avonturen beleefd zullen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s